Gezocht: support medewerker

Wil jij in een enthousiast team van creatieven en developers werken aan succesvolle websites? Dan is dit jouw kans! Bij PXL groeien we snel en willen we ons team per direct uitbreiden. Zo kunnen wij onze klanten nog beter helpen om hun doelstellingen te realiseren. Hiervoor bedenken wij slimme oplossingen. Of het nu gaat om online verkoop, het genereren van traffic of het maken van conversies. Wij denken breed en proberen graag iets nieuws, waarbij wij alle mogelijke kanalen inzetten.

Over de functie

Als supportmedewerker ben je primair verantwoordelijk voor de aftersales van onze online producties. Als spin in het web ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten nadat een site of webapplicatie is opgeleverd. Je managed de verwachting van de klant en schakelt met het team om de website of applicatie vlekkeloos te laten werken conform de afspraken die gemaakt zijn.  

Afhankelijk van de afspraken met de klant komen de verzoeken telefonisch of via ons ticketsysteem binnen. Als eerstelijns support medewerker organiseer jij wat je met de verzoeken doet. Je verwerkt ze zelf of zet ze door naar tweedelijns support. De administratieve afhandeling die hierbij hoort verzorg je ook. Hierbij moet je denken aan het bijhouden van lopende contracten, domeinregistraties, en mailboxbeheer.

Je dag als support medewerker...

… begint met het openen van je support dashboard. In dit overzicht zie je alle verzoeken van onze klanten. Je doorloopt de tickets en werkt de meeste verzoeken binnen no-time weg, een simpel antwoord waar de klant een bepaalde functionaliteit kan vinden of een verwijzing naar de knowledgebase volstaat vaak al.

Om 11:00 uur heb je een overleg met de developers om een nieuwe functionaliteit door te nemen. Omdat de dag erna een website live gaat met deze functionaliteit is het belangrijk dat je precies weet hoe het werkt. Op basis van deze sessie voeg je meteen een pagina toe aan de knowledgebase met documentatie, handig om naar te verwijzen als er verzoeken komen.

Na de lunch met salades en broodjes is het tijd om met de lead-developer te overleggen, er staan wat issues op tweedelijns open waar je de klant over wilt informeren. Samen bekijken jullie deze tickets om de klant meteen van antwoord te voorzien.

Je kijkt op de klok. 17:00 alweer. Én een vrijdag. Dat kan maar één ding betekenen: tijd voor de vrijdagmiddagborrel met je collega’s. Samen proosten jullie op een goede week waarin vette projecten zijn afgerond en mooie sites zijn live gegaan.

Jij...

What's in it for you?

Reageren

Spreekt deze functie jou aan en zou je graag voor of bij PXL aan de slag willen? Neem dan contact op met Bart Koppenaal (bkoppenaal@pxl.nl) of met Jacquemo van Holten (jacquemo@pxl.nl). Heb je een vraag over deze vacature dan kun je bellen naar: 0318 – 555 174.

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel ons voor support of een vrijblijvend gesprek 0318 - 555174