Gezocht: copywriter online

Zit jij vol content ideeën en zoek je een plek waar je deze kwijt kan? En wil jij onderdeel zijn van een bureau waar designers, online marketeers, copywriters, strategen en developers werken aan succesvolle websites en effectieve digital marketing? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Dit is PXL

Wij zijn een creatief bureau voor merkontwikkeling en merkcommunicatie. Wij bedenken slimme oplossingen en bieden structurele marketingondersteuning aan klanten. Of het nu gaat om online verkoop, het genereren van traffic, opbouwen van naamsbekendheid of het maken van conversies. Wij denken breed en proberen graag iets nieuws, waarbij wij alle mogelijke kanalen inzetten.

Over de functie

Als copywriter online werk je voor verschillende klanten. Voor hen bedenk en schrijf je de meest uiteenlopende content: nieuwsberichten, blogs, interviews, SEO-teksten, FAQ’s, social media posts en meer. Dit plan je ook zelf in een contentkalender, die de basis vormt voor jouw werkzaamheden. In veel gevallen plaats je de content in het CMS dat wij zelf voor onze klanten hebben ontwikkeld en op de social media kanalen van klanten.

Voordat je hiermee aan de slag gaat, verdiep jij je in het DNA van het merk of de tone of voice van het concept. Je leest je in in de organisatie en doelgroep(en). Dit allemaal om de juiste doelstellingen voor de klant te behalen. Gedurende de dag schakel je tussen jouw eigen collega’s, de klant en soms ook de klant van onze klant.

Een typische dag als online copywriter

Je dag begint rond half negen als je de studio binnenloopt en je plek zoekt aan het writer's block. Je maakt een praatje met collega's en begint aan een wandelingetje naar de koffiecorner. In je agenda zie je dat je vandaag voor drie klanten aan de slag gaat. Je begint met het uitwerken van een telefonisch interview dat je gisteren gehouden hebt. Lees over de rest van je werkdag in ons blog.

Dit ben jij

Jij hebt aantoonbare ervaring als online copywriter. Je bent een taalpurist, iemand met een brede interesse en je weet hoe je content naar een hoger niveau kan tillen. Je houdt van korte lijnen en een informele sfeer. Je wilt de vrijheid om zelf invulling te geven aan je ambities.

Je beschikt ook over:

Het spreekt voor zich dat je de laatste online ontwikkelingen volgt en deelt met klanten en collega’s. Je hebt een gezonde dosis zelfkennis en humor. Je luncht graag samen met je collega’s, bent niet vies van de beste koffie van Veenendaal en blijft op vrijdagmiddag nog even hangen voor de borrel. 

P.s. Ben jij per direct en minimaal 32 uur beschikbaar? Mooi! Bij PXL groeien we snel en willen we ons team per direct uitbreiden

What's in it for you?

Solliciteren?

Spreekt deze functie jou aan en zou je graag bij PXL aan de slag willen? Neem dan contact op met Bart Drost (bartdrost@pxl.nl) of met Jasper Mulders (jasper@pxl.nl). Bellen kan natuurlijk ook: 0318 – 555 174.

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel ons voor support of een vrijblijvend gesprek 0318 - 555174