Regel nu je Privacy Statement


Met de nieuwe AVG regeling voor de deur moet je aan een hoop zaken denken. Een Privacy Statement bijvoorbeeld, is nu al verplicht op je website en vanaf 25 mei 2018 moet het aan een aantal extra voorwaarden voldoen. In dit statement beschrijf je onder andere welke gegevens je van je bezoekers opslaat, hoe je dat doet en met welke doeleinden. Maar ja, het is tijdrovend, ingewikkeld en geen spannend onderwerp… 

Minder saai kunnen we het niet maken. Maar, wel iets minder ingewikkeld en zeker minder tijdrovend! Er is namelijk een handige tool ontwikkeld om je Privacy Statement helemaal AVG proof te maken. Je vind de tool hier.

Je moet wel even goed opletten bij het invullen, want er worden een hoop gegevens van je gevraagd en je moet dus wel precies weten welke gegevens jij (ongemerkt) verzamelt.  

En dan? 

Als je je Privacy Statement hebt gegenereerd, plaats je ‘m op je website. Dat kan gewoon als tekst op een pagina die je Privacy Statement of Privacy Verklaring noemt. En dan zorg je dat je bezoekers deze pagina snel kunnen vinden, bijvoorbeeld door een link in je footer te plaatsen. Dat is heel simpel met het PXL CMS. Heb je hulp nodig? Vraag het ons. 

Over het Privacy Statement

Het Privacy Statement of de Privacy Verklaring is een document waarin precies staat welke persoonsgegevens je op welke manier en met welk doel verwerkt. Onder de oude wetgeving (de Wet bescherming persoonsgegevens) was dit al verplicht. En onder de nieuwe wetgeving, de AVG of GDPR, worden de oude regels nog wat meer aangescherpt. 

Wil je meer weten over de gevolgen van de nieuwe wetgeving? 

Kom naar de gratis AVG Walk in


Wij vertellen je graag samen met Axius Advocaten beknopt wat de nieuwe wetgeving inhoudt en geven je praktische handvatten om er op de juiste manier mee om te gaan. Daarom organiseren we een speciale AVG Walk in. Wat kun je verwachten? Samen met Axius Advocaten praten we je bij over het hoe, waarom en wat van de AVG. En vertellen we je wat de praktische consequenties zijn voor jou en je organisatie.

De Walk in vindt plaats op dinsdag 8 mei a.s. van 16.30 uur tot 18.00 uur bij ons op kantoor.

Zien we je dan?

Schrijf je direct in

Ga terug

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel ons voor support of een vrijblijvend gesprek 0318 - 555174