Nieuwe site voor Bezoekerscentrum Grebbelinie

Wist jij dat de Grebbelinie al meer dan 200 jaar dienst heeft gedaan in de verdediging van ons land? Met name de Tweede Wereldoorlog is onlosmakelijk verbonden aan de Grebbelinie. Maar ook in andere perioden speelde de Grebbelinie een belangrijke rol. Het bijbehorende bezoekscentrum, gelegen tussen Veenendaal en Renswoude, wil de betekenis van het gebied zichtbaar maken voor bezoekers, het monumentale landschap bewaren en een blijvende plaats van herinnering creëeren voor de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. Om die boodschap kracht bij te zetten, ontwikkelden wij een nieuwe website die recht doet aan deze bijzondere en historische locatie.

Perioden en restaurant

Op de nieuwe site is er ruimte om alle belangrijke perioden uit de geschiedenis van de Grebbelinie te belichten. Zo lezen we over Enrico, de Hollander die voor het Spaanse leger koos. Hij past bij de periode 1588-1795. En we maken kennis met de Canadese Tom, die de Grebbelinie bevrijdde van de Duitsers. Ook is een deel van de website ingericht voor het bijbehorende restaurant de Grebbelounge. Op aantrekkelijke wijze presenteert het bezoekerscentrum deze en alle andere mogelijke activiteiten. De komende tijd zullen medewerkers van het bezoekerscentrum en de Grebbelounge de site verder afmaken en nieuwe pagina's en activiteiten toevoegen.

Publieksopening op 8 juli

Afgelopen zaterdag opende het bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg in Rensewoude haar deuren en ging ook de nieuwe site online. Dat ging gepaard met vele feestelijke activiteiten: van een gidstour en het bezoeken van de expositie tot een ritje in een oude legerjeep en outdooractiviteiten. Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden knutselen en werden geschminkt. 

Feestelijke opening bezoekerscentrum Grebbelinie

Nieuwsgierig geworden naar de mooie site én de mogelijkheden van het bezoekerscentrum? Kijk dan snel op de site. Wij raden je een bezoekje absoluut aan!

Ga terug

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel ons voor support of een vrijblijvend gesprek 0318 - 555174